main logo
536

Kadîrov a cerut un referendum cu privire la prelungirea mandatului prezidențial al lui Putin

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov a solicitat un referendum pentru a prelungi termenul prezidențial al lui Vladimir Putin, care urmează să se termine în anul 2024.

Ca exemplu acesta a luat China, unde parlamentul a schimbat recent constituţia, astfel încât actualul lider chinez Xi Jinping poate conduce țara până la sfârșitul vieții sale, scrie unimedia.info.

Putin în schimb până la ultimul său câștig la alegerile prezidențiale de pe 18 martie, a spus că „nu intenționează încă" să schimbe constituția, ceea ce prevede mai mult de doi termeni prezidențiali la rând pentru o persoană. Astfel, pentru următoarele alegeri actualul președinte nu poate candida, potrivit varlamov.ru.

„În timp ce actualul președinte este sănătos, nu ar trebui să ne gândim la un alt șef de stat. Aceasta este opinia mea personală și nu o schimb. Acum Putin nu are altă alternativă”, a comentat Kadîrov în cadrul unui interviu.

„Prin urmare, cred că putem decide să prelungim mandatul șefului statului, să nu ne limităm la doi. De ce poate China, Germania poate (Angela Merkel a devenit pentru a patra oară cancelarul Germaniei) și noi nu putem”, a mai adăugat acesta.

„Dacă este în interesul poporului, de ce nu putem face schimbări? Voi spune pentru sine: nu ar trebui nici măcar să-l întrebăm pe Putin: oamenii, Consiliul Federației, Duma de Stat, alte instituții de stat ar trebui să inițieze și să ia o astfel de decizie, să adune semnături și să facă pentru un referendum național. Sunt sigur că, în final, toată lumea va susține acest lucru”, a spus liderul Ceceniei

Amintim că, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat înaintea alegerilor de pe 18 martie că nu are nicio intenţie de a schimba Constituţia pentru a rămâne la Kremlin şi după anul 2024.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării