main logo
348

Kabul: SUA anchetează în legătură cu victimele civile după lovitura lor

Statele Unite anchetează în legătură cu posibile victime civile în lovitura aeriană care a distrus un vehicul încărcat cu explozibili în capitala afgană, Kabul, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al Comandamentului central al armatei americane (CENTCOM), notează AFP.

Kabul: SUA anchetează în legătură cu victimele civile după lovitura lor

"Suntem la curent că au fost raportate victime civile în urma loviturii noastre asupra unui vehicul la Kabul", duminică, a explicat căpitanul Bill Urban, purtător de cuvânt al CENTCOM, într-un comunicat, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

"Suntem în curs de evaluare a rezultatelor acestei lovituri care, aşa cum ştim, a eliminat o ameninţare iminentă a SI-K (Statului Islamic - Khorasan) împotriva aeroportului", a continuat CENTCOM, referindu-se la grupul terorist care a revendicat atentatul de joi.

Înainte de publicarea acestui comunicat, canalul american CNN a afirmat că nouă membri ai unei familii, printre care şase copii, au fost ucişi în lovitura de duminică din capitala supraaglomerată, unde mii de afgani încearcă să fugă din calea talibanilor.

AFP nu a fost în măsură să confirme acest bilanţ, dar presa locală a raportat victime în rândul civililor.

"Ştim că au fost explozii importante şi puternice în urma distrugerii vehiculului, indicând prezenţa unei mari cantităţi de material exploziv în interior, care ar fi putut provoca alte pierderi", a subliniat căpitanul Urban. "Nu este clar ce s-a întâmplat şi anchetăm în continuare", a adăugat el.

"Am fi profund întristaţi de orice pierdere potenţială de vieţi inocente", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Statele Unite au efectuat duminică o lovitură aeriană, la câteva zile după un atac sinucigaş împotriva civililor şi trupelor americane, filtrând mulţimea uriaşă care încerca să pătrundă în aeroportul din Kabul pentru a fugi de noul regim taliban.

Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în atac, printre care 13 soldaţi americani şi doi britanici.

Vehiculul distrus de lovitura americană duminică se îndrepta spre aeroportul din Kabul, a coroborat un purtător de cuvânt al talibanilor.

Peste 114.000 de persoane au fost evacuate din Afganistan de la 15 august, ziua în care talibanii au preluat puterea. Retragerea americană din ţară urmează să se încheie marţi, 31 august, reaminteşte AFP.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării