main logo
429

Justiţia din Germania a decis eliberarea pe cauţiune a liderului catalan Carles Puigdemont

Înalta Curte judiciară din landul Schleswig-Holstein a stabilit că nu poate decide deocamdată extrădarea lui Carles Puidgemont.

Justiţia din Germania a decis eliberarea pe cauţiune lui PuigdemontJustiţia din Germania a decis eliberarea pe cauţiune lui Puigdemont

Judecătorii au dispus eliberarea liderului separatist catalan după achitarea unei cauţiuni de 75.000 de euro şi plasarea acestuia sub control judiciar, scrie mediafax.ro.

Instanţa a stabilit că acuzaţiile de rebeliune şi înaltă trădare nu se susţin, astfel că Puigdemont ar putea fi extrădat doar pe baza acuzaţiei de fraudă, dar decizia de extrădare nu a fost încă pronunţată.

Carles Puigdemont a fost arestat preventiv în martie, la intrarea în Germania, în baza unui mandat emis de Spania. Acuzaţiile formulate de autorităţile spaniole la adresa lui Carles Puigdemont se referă la referendumul care a avut ca rezultat o decizie în favoarea independenţei Cataloniei. Parlamentul catalan a aprobat independenţa regiunii faţă de Spania în 2017, dar a anulat decizia după foarte scurt timp, pledând pentru o soluţie negociată cu Madridul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării