main logo
1480

Jurnalistul iranian în Londra ar fi fost înjunghiat de mercenari

Mercenari est-europeni sunt suspectați că au înjunghiat un jurnalist iranian disident la Londra. Poliția crede că atacul e cel mai recent exemplu de angajare de către Teheran a unor criminali pentru a-și ataca criticii în Occident.

Jurnalistul iranian în Londra ar fi fost înjunghiat de mercenariImagine simbol

Trei suspecți căutați pentru înjunghierea unui jurnalist disident iranian pe o stradă din suburbiile Londrei au fost angajați și aduși din Europa de Est, cu avionul, în Marea Britanie, pentru a comite atacul, cred anchetatorii, transmite Știri.md cu referire la Adevarul.ro.

Victima, Pouria Zeraati, a supraviețuit după ce a fost înjunghiată în picior în Wimbledon, în sud-vestul Londrei, luna trecută. Canalul său de televiziune, Iran International, a mai primit amenințări, pe care el și susținătorii săi le pun pe seama regimului iranian.

Ulterior atacului, cei trei suspecți est-europeni au fugit rapid din Marea Britanie, zburând în câteva ore de pe aeroportul Heathrow. Detectivii cred că aceștia au plecat spre destinații diferite cu zboruri comerciale.

Ancheta este condusă de poliția antiteroristă și serviciile de securitate britanice, iar atacul este considerat cel mai recent exemplu de utilizare de către regimul iranian a unor criminali pentru a comite acte de violență împotriva criticilor săi pe teritoriul occidental, arată sursa citată.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării