main logo
1231

Jurnalist rus: Ițele de la Karina Țurcan duc la Rogozin și Șevciuk

Dmitri Rogozin şi Evgheni Şevciuk, cu pufuşor pe botişor în dosarul de spionaj intentat moldovencei Karina Ţurcan, fostă membră în comitetul de conducere al companiei semi-publice de electricitate Inter-RAO.

Jurnalist rus: Ițele de la Karina Țurcan duc la Rogozin și ȘevciukJurnalist rus: Ițele de la Karina Țurcan duc la Rogozin și Șevciuk

Anchetatorii, potrivit surselor, ar putea avea întrebări către actualul director al Roskosmos și fostul lider de la Tiraspol, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md

Cel puțin așa susține jurnalistul rus Mihail Zîgari autor al mai multor cărți despre culisele puterii de la Kremlin. Pe canalul său de pe Telegram, Zîgari menționează că Rogozin, Șevciuk și Țurcan sunt legați prin schema de vânzare a energiei electrice către malul drept al Nistrului prin intermediul Energokapital.

Jurnalistul rus menționează că Centrala Termoelectrică din Transnistria aparține Inter RAO și intra în sfera de responsabilitate a moldovencei acuzate de spionaj în favoarea României. Mihail Zîgari subliniază că, fără girul lui Rogozin (care era pe atunci reprezentantul special a lui Putin în Transnistria), Șevciuk și Țurcan nu ar fi putut face nimic. 

Jurnalistul rus menționează că Centrala Termoelectrică din Transnistria folosește gaz rusesc pentru care nu plătește, iar veniturile din vânzarea energiei electrice nu veneau în conturile companiei, ci în buzunarul firmei Energokapital.

Evghenii Șevciuk acum se află în Rusia și se bucură de protecția lui Dmitri Rogozin, scrie Mihail Zîgari, iar în Transnistria pe numele său au fost deschise 7 dosare penale.

Amintim că anterior, MK a scris că Carina Țurcan, moldoveanca acuzată la Moscova de spionaj în favoarea României, ar fi dorit să vândă către România Centrala Termoelectrică din Transnistria. Acest lucru a reieșit din convorbirile telefonice ale fostei membre a Consiliului de Administrare al Inter RAO.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării