main logo
537

Jumătate de milion de euro pentru două lămpi erotice concepute de Dali

Muzeul Victoria&Albert (V&A) a achiziţionat ceea ce a numit "unul dintre cele mai importante exemple de iluminat modern proiectat vreodată în Marea Britanie" - două lămpi "erotice" concepute de pictorul Salvador Dali.

Jumătate de milion de euro pentru două lămpi erotice concepute de Dali

Experţii au descris lămpile ca fiind "spirituale" şi "erotice" şi "tot ce poţi aştepta de la Dali" - "paharele de şampanie" din care sunt formate lămpile având forma "sânilor unei femei", transmite Știri.md cu referire la Dcnews.ro

Anul trecut a fost instituită o interzicere temporară de export pentru cele două lămpi, în speranţa păstrării acestora în Marea Britanie. 

Ele riscau să fie scoase din ţară dacă nu se găsea un cumpărător care să ofere suma de 425.000 de lire sterline (497.680 de euro).

Salvador Dali şi colecţionarul şi poetul britanic Edward James au creat împreună lămpile, realizate din cupe de şampanie supradimensionate, aşezate una deasupra celeilalte.

Ele vor fi aşezate alături de canapeaua Mae West Lips a lui Dali când vor ajunge la V&A. Ambele au fost proiectate de Dali şi James pentru o locuinţă suprarealistă din West Sussex, Monkton House.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării