421
0
Johnson, pregătit să scoată Marea Britanie din UE pe 31 octombrie
421
0

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat luni că va respecta legea, dar nu va renunţa la planul de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, cu sau fără un acord, relatează BBC.

Foto: express.co.uk

„Voi respecta Constituţia, voi respecta legea, dar vom părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie”, a declarat Boris Johnson, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

„Este vital ca oamenii să înţeleagă că Marea Britanie nu va cere o prelungire. Vom ieşi în data de 31 octombrie, cu sau fără un acord”, a reiterat prim-ministrul britanic.

Boris Johnson nu a oferit detalii despre modul în care va evita o amânare dacă nu va exista un acord.

Întrebat dacă Marea Britanie este o ţară stabilă sau „în haos”, Boris Johnson a transmis că situaţia este „extrem de stabilă”.

„Nu are sens să ne gândim că democraţia sau economia din Marea Britanie sunt în pericol în orice fel”, a declarat Johnson.

„Suntem într-o perioadă de ajustare constituţională, provocată de decizia cetăţenilor de a părăsi Uniunea Europeană. Ştiam că va fi dificil din punct de vedere logistic şi practic, dar vom face acest lucru şi îl vom face în data de 31 octombrie”, a adăugat premierul.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxelles-ul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter