main logo
281

Joe Biden îşi face cunoscută strategia de vaccinare a populaţiei SUA

Centre de vaccinare de proximitate, cooperare sporită între puterea federală şi state, mai multe campanii destinate prevenţiei: Joe Biden a dezvăluit vineri programul pe care intenţionează să îl implementeze odată ajuns la Casa Albă pentru a accelera astfel imunizarea americanilor în faţa epidemiei de COVID-19.

Joe Biden îşi face cunoscută strategia de vaccinare a populaţiei SUA

"Vă promit, vom gestiona această operaţiune ca niciodată", a asigurat preşedintele ales la Wilmington, în Delaware, cu cinci zile înaintea ceremoniei de preluare a mandatului, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, încearcă să eradicheze rădăcina crizei economice şi sanitare ce afectează societatea americană: în medie, din 1 ianuarie, peste 3.000 de persoane au murit de COVID-19 în fiecare zi şi au fost depistate peste 238.000 de cazuri zilnice de infectare.

Dorind să apară ca omul care deţine controlul asupra situaţiei, preşedintele ales a dezvăluit noi măsuri care ar trebui să dea un nou impuls celei mai mari campanii de vaccinare din istoria americană.

Proiectul său este ambiţios: preşedintele ales doreşte injectarea a 100 de milioane de doze în primele sale 100 de zile de la preluarea mandatului de preşedinte.

În acest scop, Joe Biden intenţionează să colaboreze cu Agenţia federală pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, responsabilă de coordonarea creării unor centre locale de vaccinare în gimnazii, stadioane sau şcoli. Vor fi mobilizaţi aproximativ 100.000 de infirmieri.

Preşedintele ales a promis, de asemenea, să îmbunătăţească cooperarea dintre puterea federală şi state, pe care a calificat-o ca fiind până acum "prea rigidă şi confuză". El a încurajat statele să permită vaccinarea pentru categorii mai largi ale populaţiei, precum persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau cele mai expuse riscului de contaminare.

Administraţia Trump promisese 20 de milioane de persoane vaccinate înainte de sfârşitul anului 2020.

Vaccinarea a început într-un context dificil, a încercat să justifice situaţia şeful Departamentului de sănătate publică din SUA, Jerome Adams: în plină explozie de noi cazuri şi în perioada sărbătorilor de sfârşit de an, ceea ce a reprezentat o provocare pentru echipele medicale.

Strategia lui Joe Biden, care a criticat modul de gestionare a pandemiei de către Donald Trump, va fi urmărită cu multă atenţie odată mutat la Casa Albă. Una din măsurile sale a fost deja aplicată. Biden anunţase intenţia de a distribui, odată ajuns la putere, toate dozele de vaccin disponibile mai degrabă decât să reţină jumătate din ele pentru a respecta termenele pentru injectarea celei de-a doua doze. Administraţia Trump a aplicat deja această măsură.

În total, peste 31 de milioane de doze au fost distribuite, potrivit informaţiilor furnizate vineri de Centrele pentru prevenirea şi combaterea bolilor, principala agenţie federală de sănătate publică. Organizarea distribuţiei întâmpină însă dificultăţi pe alocuri.

Cu aproximativ 3% din populaţie vaccinată, SUA sunt departe de pragul necesar de 75%, conform experţilor, pentru ca populaţiei unei ţări să poate dezvolta imunitatea de turmă. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării