main logo
12616

Joe Biden anunță că părăsește cursa pentru alegerile prezidențiale

Președintele Joe Biden a anunțat, duminică seara, că se retrage din cursa pentru președinția Statelor Unite.

Joe Biden anunță că părăsește cursa pentru alegerile prezidențiale

O scrisoare în care președintele Statelor Unite vorbește deschis despre acest subiect a fost postată pe platforma X, transmite Știri.md.

„Și, deși intenția mea a fost să candidez pentru realegere, cred că este în cel mai bun interes al partidului meu și al țării să mă retrag și să mă concentrez exclusiv pe îndeplinirea îndatoririlor ca președinte pentru restul mandatului meu”, a spus președintele SUA.

Totodată, președintele a declarat că: „Voi rămâne să-mi exercit mandatul de președinte al SUA până la capăt”.

Prin renunțarea la candidatura sa, el deschide calea vicepreședintelui Kamala Harris să candideze în fruntea listei, prima femeie de culoare care face acest lucru în istoria țării. 

Nu este clar dacă alți democrați seniori o vor contesta pe Harris pentru nominalizarea partidului, care a fost văzută ca fiind alegerea multor oficiali ai partidului - sau dacă partidul însuși va alege să deschidă câmpul pentru nominalizări. 

Potrivit BBC, anunțul lui Biden vine după săptămâni de presiune intensă din partea colegilor democrați, după o performanță slabă în dezbaterea împotriva republicanului Donald Trump la sfârșitul lunii iunie.


Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării