main logo
584

Joe Biden a anunțat când îl va primi pe Vladimir Zelenski la Casa Albă

Preşedintele american Joe Biden intenţionează să reafirme sprijinul ”inflexibil” al Washingtonului faţă de Kiev, prin primirea omologului său ucrainean Vladimir Zelenski la 30 august la Casa Albă, a anunţat miercuri executivul într-un comunicat, potrivit AFP.

Joe Biden a anunțat când îl va primi pe Vladimir Zelenski la Casa AlbăFoto: news.ro

"Această vizită va fi ocazia de a reafirma sprijinul necondiţionat al SUA faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în faţa actualei agresiuni desfăşurate de Rusia în Crimeea şi în regiunea Donbas", a precizat Casa Albă, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Ucraina este în dispută cu Rusia de la sosirea la putere a pro-occidentalilor la Kiev în 2014, urmată de anexarea peninsulei Crimeea de către Moscova şi de un război în Est cu separatişti proruşi.

Biden i-a transmis la început de iunie invitaţia sa lui Zelenski.

Preşedintele american "este nerăbdător să îl primească la Casa Alba în această vară", a declarat consilierul său de securitate naţională, Jake Sullivan.

Preşedintele Zelenski a răspuns că este încântat de această viitoare întâlnire care va permite, în opinia lui, "să se discute mijloacele de a extinde cooperarea strategică între Ucraina şi SUA".

La mijlocul lunii iunie, Vladimir Zelenski şi-a exprimat totuşi regretul că Joe Biden s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin înaintea sa. Summitul dintre Biden şi Putin a avut loc la 16 iunie la Geneva.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării