main logo
572

Jocul care îți arată cum era viața în Rusia de după comunism

Dacă vrei să experimentezi la prima mână viața banală dintr-o suburbie rusească post-sovietică, acesta este jocul pentru tine.

Jocul care îți arată cum era viața în Rusia de după comunism

Jocul se numește „It’s Winter” și a fost creat într-o colaborare a lui Alexander Ignatov, dezvoltator de jocuri, cu poetul Ilia Mazo. 

Noul joc te lasă să experimentezi banalitatea unei vieți dintr-un bloc liniștit, în timpul nopții din iarna rusească, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

„Nu te așteaptă nimic: Nu există nicio posibilitate de ieșire, ne e loc de aventuri și nici de vreun plot impresionant. Doar un radio stricat, un frigider plin cu mâncare, singurătate și zăpadă interminabilă”. Cam așa sună descrierea acestui joc, deci știi de la început în ce te bagi. Totuși, asta nu a fost suficient pentru a ține oamenii departe.

Creatorii spun că genul jocului ar putea fi clasificat drept un 3D trist sau tristețe rusească post-sovietică.

Toată „acțiunea” are loc într-un cartier obișnuit dintr-un oraș anonim și nu are niciun fel de misiune sau scop. Tot ce trebuie să faci e să explorezi împrejurimile. Îți alegi singur ce activități vrei să faci sau cum vrei să-ți petreci timpul (cam cum faci și la tine acasă). De exemplu, poți alege să-ți faci o omletă sau să duci gunoiul. Astea sunt printre cele mai interesante chestii care se întâmplă în joc.

Totul pentru a căpăta o perspectivă cât mai autentică a efectelor regimului comunist asupra vieții oamenilor.

Grafica este una foarte detaliată. Atât interiorul, cât și exteriorul clădirilor sunt foarte bine reprezentate. Asta e cam tot ce vei vedea, pentru că nimeni altcineva nu este în jur.

Jocul se poate descărca de pe Steam și face parte dintr-un proiect care include, pe lângă joc, o carte, un album, un scurtmetraj și o piesă de teatru. Jucătorii petrec, în medie, 1.4 ore în joc, potrivit statisticilor realizate de Steam.

Jocul a fost bine primit, majoritatea review-urilor sunt pozitive iar mulți vorbesc despre melancolia pe care le-a indus-o It’s Winter.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării