main logo
1503

Jirinovski propune crearea confederației ruse cu Belarus și Transnistria

Belarusul și regiunea transnistreană a Republicii Moldova ar putea deveni parte a confederației ruse, spune liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, iar pentru asta trebuie schimbată Constituția Federației Ruse.

Jirinovski propune crearea confederației ruse cu Belarus și Transnistria

Faptul că Belarusul va fi parte a Rusiei, va fi mai convenabil pentru cetățenii ruși, pentru că ei, potrivit lui Jirinovski, oricum întrețin această republică, se arată într-un comunicat plasat pe site-ul oficial al partidului, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Prima opțiune pe care o propune politicianul rus este ca Belarusul să devină parte a Rusiei sub forma a șase regiuni, oblasti, ale Federației Ruse: Minsk, Grodno, Brest, Gomel și Vitebsk. Potrivit lui Jirinovski, „căsătoria obișnuită (Belarus, subiect al Federației Ruse - n.r.) este mai indicată decât căsătoria civilă (stat unional - n.r.)”.

A doua opțiune este că Belarusul poate deveni parte a confederației ruse, însă pentru asta trebuie schimbată Constituția Federației Ruse. Urmare a acestui pas va rezulta un stat mult mai puternic, o confederație.

„Vom proclama o confederație din care vor face parte subiecții Rusiei, acum ei sunt în număr de 85, apoi putem să acceptăm Belarusul în calitate de nou membru al confederației. Ca o unitate comună, el își va păstra denumirea. Va dispărea cuvântul „stat” și va rămâne doar Belarus, membru al Federației Ruse. Putem lua în confederație Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, Donbasul și așa mai departe.

Membrii confederației vor avea anumite drepturi, ei vor fi ceva între parte indispensabilă a statului rus și republici independente. Iată, statul unional (Rusia - Belarus), dacă îi vom mai oferi niște drepturi pe deasupra, să negociem legăturile cu Rusia, va ieși o confederație. Nu va mai fi Belarusul - un stat independent, ci va fi parte a confederației, care se va numi confederația rusă. Va fi cea mai bună opțiune pentru bieloruși”, spune Jirinovski.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării