main logo
429

Jim Mattis se declară optimist în privinţa dialogului cu Coreea de Nord

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat, luni, că este optimist în privinţa viitoarelor discuţii dintre SUA şi Coreea de Nord, adăugând că este de părere că acestea vor fi productive.

Jim Mattis se declară optimist în privinţa dialogului cu Coreea de NordJim Mattis se declară optimist în privinţa dialogului cu Coreea de Nord.

”Cred că sunt suficiente motive de optimism în privinţa negocierilor şi cred că discuţiile vor fi productive”, a declarat secretarul american al Apărării citat de mediafax.ro.

Mattis a adăugat că SUA nu şi-au modificat poziţia militară faţă de Coreea de Nord, după anunţul liderului regimului de la Phenian, Kim Jong-un, privind suspendarea testelor balistice şi nucleare.

Declaraţiile lui Mattis vin la patru zile după ce Kim Jong-Un a anunţat că ţara sa nu va mai efectua teste nucleare sau balistice şi va închide un poligon nuclear din nordul ţării. Anunţul suspendării programului nuclear a fost făcut la şedinţa plenară a Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, cu o săptămână înaintea întâlnirii dintre Kim Jong-un şi preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in. Ulterior, liderul regimului de la Phenian va avea o întâlnire şi cu preşedintele SUA, Donald Trump.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării