9 oct, 2019 21:27
186
0
Jeremy Corbyn consideră că el ar trebui să conducă un Guvern interimar
9 oct, 2019 21:27
186
0

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, a declarat miercuri că el trebuie să conducă Guvernul interimar, în cazul în care prim-ministrul Boris Johnson este nevoit să renunțe la funcție.

Liderul opoziției consideră că el este cel care ar trebui să intervină în acest caz, pentru a îndepărta Regatul Unit de un Brexit fără acord, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Guvernul conservator condus de Johnson încă poartă discuţii cu Uniunea Europeană despre un eventual acord de retragere, dar premierul britanic a insistat că ţara sa trebuie să părăsească blocul comunitar la 31 octombrie, cu sau fără un acord.

Este de aşteptat ca Jeremy Corbyn şi alţi lideri ai opoziţiei să prezinte o moţiune de cenzură contra guvernului Johnson în cursul acestei luni.

Aceştia s-au întâlnit de mai multe ori începând din august, dar nu au căzut de acord cine ar trebui să conducă guvernul interimar care să asigure o amânare a Brexitului, în aşteptarea alegerilor sau a unui al doilea referendum asupra Brexitului dacă premierul Boris Johnson va demisiona.

„Un guvern cu atribuţii reduse va fi unul condus pe baza faptului că guvernul a căzut şi liderul opoziţiei este (de obicei) invitat să formeze o administraţie”, a declarat.

Susţinut de alte formaţiuni de opoziţie şi de conservatorii pro-UE, Partidul Laburist a reuşit să treacă legislaţia menită să se evite un Brexit fără acord la 31 octombrie.

De partea sa, lidera Partidului Liberal Democrat, Jo Swinson, a sugerat că nu va putea susţine interimatul lui Corbyn la conducerea executivului de la Londra, poziţie total opusă celei a Partidului Naţional Scoţian.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter