main logo
409

Jean-Francois Bohnert, numit la şefia Parchetului Naţional Financiar din Franţa

Jean-Francois Bohnert, contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, a fost numit marţi la şefia Parchetului Naţional Financiar, echivalentul francez al DNA, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului francez al Justiţiei pe Twitter.

Jean-Francois Bohnert, numit la şefia PNF din FranţaFoto: adevarul.ro

”Jean-Francois Bohnert a fost numit în funcţia de Procuror Naţional Financiar (PNF). 

Decizia urmează să fie publicată”, a anunţat pe Twitter Youssef Badr, purtătorul de cuvânt al ministerului francez al Justiţiei, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

La începutul lunii iulie presa a scris că ohnert, contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi în cursa pentru şefia Parchetului European, este favorit să preia şefia Parchetului Naţional Financiar francez, echivalentul DNA din Franţa. 

O săptămână mai târziu, pe 19 iulie, Administraţia prezidenţială a transmis într-un comunicat că preşedintele francez, Emmanuel Macron, i-a promis lui Klaus Iohannis, în cadrul unei convorbiri telefonice, că va retrage candidatura lui Francois Bohnert de la şefia Parchetului European şi că o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi. 

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Preşedintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron. 

Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcţia de procuror-şef european. 

În virtutea bunei colaborări şi a bunei înţelegeri între cei doi şefi de stat, Preşedintele Emmanuel Macron i-a transmis Preşedintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert şi că o va susţine pe doamna Laura Codruţa Kövesi la conducerea Parchetului European”, se arată în comunicatul Administraţiei prezidenţiale. 

Anterior cotidianul Financial Times anunţa schimbarea poziţiei Franţei şi sprijinirea Laurei Codruţa Kövesi, în contextul negocierilor cu succes de luna trecută pentru funcţiile cheie în arhitectura instituţională europeană. 

Publicaţia îl cita pe Dacian Cioloş, cel care anunţa în urmă cu câteva săptămâni intenţia de a asigura spijinul Franţei pentru fosta şefă DNA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării