main logo
698

Japonia: Cireșii înfloriți generează venituri de 5 miliarde de euro

Când înfloresc cireșii, în Japonia este un vârf de sezon turistic. Această perioadă generează în economie peste 5 miliarde de euro.

Japonia: Cireșii înfloriți generează venituri fabuloase pentru țarăJaponia: Cireșii înfloriți generează pentru economia țării 5 miliarde de euro

Înflorirea cireșilor are loc în general de la sfârșitul lunii martie până la mijlocul lui aprilie și se poate prelungi chiar până la începutul lunii mai, indică site-ul Oficiului Național pentru Turism al Japoniei, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Circa 63 de milioane de persoane au călătorit în 2018 spre Japonia sau în interiorul Japoniei pentru a observa fenomenul, a estimat Universitatea din Kansai, citată de Bloomberg.

Cum de a devenit însă această perioadă atât de populară în Japonia? În primul rând, este peisajul care este pus în scenă cel mai des în cultura pop, în animații, în jocurile video. Este o perioadă specială a anului și pentru că începe un nou an fiscal, începe școala și este un moment în care mulți tineri se angajează.

Dar mai există și o altă cauză a creșterii simțitoare a turismului în sezonul sakura, în ultimii ani: este efectul rețelelor sociale. Potențialul fotogenic al unei destinații devine pentru tot mai mulți turiști un criteriu de selecție a vacanței.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării