main logo
477

Japonezii au creat un burger de 800 de euro, pentru noul împărat

Restaurantul unui hotel de lux din Tokyo oferă începând de luni un hamburger de... 800 de euro pentru a celebra urcarea pe tron a unui nou împărat, la începutul lunii mai, relatează AFP.

Japonezii au creat un burger de 800 de euro, pentru noul împărat

Cu o greutate de 3 kilograme şi un diametru de 25 centimetri, hamburgerul este preparat din foie gras, felii de carne de vită şi trufe negre, toate acoperite cu pâine presărată cu aur, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

„Am vrut să celebrăm noul împărat şi o nouă eră pentru Japonia”, a explicat pentru AFP maestrul bucătar Patrick Shimada în timp ce pregătea acest preparat exclusivist.

„Golden Giant Burger”, cu un preţ de 100.000 de yeni, va rămâne în meniu până la sfârşitul lunii iunie.

Consumul de carne a fost interzis o lungă perioadă în Japonia, interdicţia fiind eliminată de împăratul Meiji în 1872, iar de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial hamburgerul şi-a făcut loc în arhipelag.

Guvernul a anunţat luni numele erei care va începe la 1 mai, „Reiwa”, ale cărei două ideograme combinate semnifică armonia aducătoare de speranţă, potrivit premierului Shinzo Abe. 

Această denumire va însoţi domnia lui Naruhito, care îi va succeda lui Akihito, după abdicarea excepţională din cauza vârstei sale înaintate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării