main logo
396

Jack Ma avertizează: Conflictul China - Statele Unite va dura mult

Fricțiunile dintre SUA și China ar putea dura 20 de ani, spune președintele Alibaba Jack Ma.

Jack Ma avertizează: Conflictul China - SUA va dura mult

Acestea ar fi "un dezastru" pentru toate părțile implicate, a spus Ma invocând și reguli slabe în comerțul mondial, relatează Știri.md cu referire la digi24.ro.

Șeful Alibaba a vorbit la o conferință a investitorilor de la Alibaba, la doar câteva ore după ce Washingtonul a spus că va impune taxe pentru importurile chinezești în valoare de 200 de miliarde de dolari, iar Beijingul a rsăouns că se va răzbuna.

Ma a declarat că tensiunile comerciale vor avea un impact imediat și negativ asupra companiilor chineze și străine. El a prezis că întreprinderile din China ar muta producția în alte țări pe termen mediu pentru a obține tarifele mai bune in comerțul cu Statele Unite.

"Poți câștiga bătălia, dar pierzi războiul", a spus Ma la evenimentul acționarului din Hangzhou. "Pe termen mediu, o mulțime de afaceri chineze se va muta în alte țări", a adăugat el.

Ma spune că sunt necesare noi reguli comerciale pe termen lung.

"Chiar dacă Donald Trump s-a retras, noul președinte va veni, va continua ... Avem nevoie de noi reguli comerciale, trebuie să îmbunătățim Organizația Mondială a Comerțului", a spus el.

Ma a anunțat săptămâna trecută că va demisiona de la șefia companiei și că locul lui va fi luat de Daneil Zhang, CEO Alibaba.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării