main logo
1305

Italienii vor să construiască cel mai lung pod suspendat din lume

Cabinetul italian a adoptat joi un decret de relansare a unui proiect de multă vreme dorit, de a construi un pod de 3.200 de metri lungime care să lege insula Sicilia, din sud, de continent.

Italienii vor să construiască cel mai lung pod suspendat din lume

Decretul introduce "dispoziţii urgente pentru construirea unei conexiuni solide între Sicilia şi Calabria", potrivit unui comunicat de presă guvernamental, transmite Știri.md, cu referire la Digi24.ro.

Scopul decretului este de a permite rapid relansarea planurilor de a construi podul, care ar lega oraşul sicilian Messina de Calabria, în "vârful" Peninsulei Italiene (în formă de cizmă - n.r.). 

Parlamentul are la dispoziţie două luni pentru a transforma decretul în lege. În conformitate cu planul, un proiect executiv ar urma să fie aprobat până la 31 iulie 2024 şi construcţia ar începe până la sfârşitul anului viitor, potrivit media locale.

"După 50 de ani de discuţii, acest cabinet aprobă podul ce leagă Sicilia cu restul Italiei şi al Europei', a declarat ministrul transporturilor Matteo Salvini, salutând o "zi istorică". Vechii romani au visat de asemenea la o legătură peste întinderea îngustă de apă până la Messina. 

Acum mai bine de 2.000 de ani, ei au înşirat plute şi butoaie pentru a forma un pod, dar o furtună le-a distrus planurile. Diverse guverne italiene au discutat despre "Il Ponte sullo stretto" timp de decenii, scrie Agerpres. 

Mai recent, în anii 2000, guvernul prim-ministrului de atunci Silvio Berlusconi, al cărui partid Forza Italia face parte din coaliţia de guvernare, a sprijinit construcţia podului. 

La momentul respectiv, planul era ca această construcţie să înceapă în 2006 şi să se termine până în 2012. 

Podul ar fi de aproape trei ori mai lung decât Golden Gate Bridge din San Francisco şi cu peste 1.000 de metri mai lung decât podul Akashi Kaikyo din Japonia, care deţine în prezent titlul de cel mai lung pod suspendat din lume.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/italienii-vor-sa-construiasca-un-pod-de-trei-ori-mai-lung-decat-golden-gate-din-san-francisco-ca-sa-lege-sicilia-de-continent-2285891

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării