main logo
612

Italia: Poliția a spart codul de comunicare al unei organizații mafiote

O reţea de trafic de cocaină condusă de 'Ndrangheta, puternica mafie calabreză, a fost destructurată marţi de poliţia italiană, care a reuşit să decripteze codul ei de comunicare.

Italia: Poliția a spart codul de comunicare al unei organizații mafioteFoto: Getty Images

Traficanţii "comunicau prin intermediul unui cod complex ce asocia numere şi litere ale alfabetului, fără spaţii şi semne de punctuaţie", a explicat căpitanul Carmine Virno, a cărui echipă a desfăşurat ancheta, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Circa 400 de poliţişti având asupra lor 57 de mandate de arestare au întreprins marţi dimineaţa raiduri în întreaga Italie, la finalul anchetei care a durat patru ani, care a fost denumită "Crypto" şi care a vizat 90 de suspecţi, printre care numeroşi membri de clanuri mafiote.

Acest trafic viza transportarea unor mari cantităţi de cocaină, camuflate în ascunzători la bordul unor maşini, din Europa de Nord şi Spania până în Italia şi uneori până în Malta, pe apă.

Mai multe familii de clanuri mafiote din Gioia Tauro şi Rosarno în Calabria, în sudul Italiei, au stabilit legături directe cu furnizorii lor în America de Sud, datorită unui intermediar din Republica Dominicană, a precizat poliţia într-un comunicat.

Un alt suspect, care locuieşte în Germania, dar care avea legături în Calabria, juca rolul de intermediar şi de transportator către traficanţii care revindeau marfa în Europa de Nord.

Traficanţii "utilizau cartele SIM germane ce erau aruncate apoi şi comunicau exclusiv prin SMS-uri, pentru ca vocile lor să nu poată fi identificate în cazul în care telefoanele le-ar fi fost ascultate", a precizat căpitanul Virno. Echipa lui a reuşit să decripteze codul de comunicare al traficanţilor.

Odată codul spart, poliţia a pus în funcţiune operaţiuni de supraveghere pentru a strânge dovezi împotriva suspecţilor, care au dus apoi la raidurile de marţi şi au permis confiscarea de bunuri în valoare de 3,7 milioane de euro, scrie Agerpres.

'Ndrangheta calabreză este considerată de experţi cea mai puternică mafie italiană după ce a depăşit Cosa Nostra din Sicilia şi Camorra din Napoli.

Nimeni nu ştie exact care sunt efectivele ei, însă potrivit justiţiei italiene 'Ndrangheta numără cel puţin 20.000 de membri în întreaga lume.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării