main logo
481

Italia: O moldoveancă a salvat o bătrână de la înec

Inundațiile care s-au abătut în ultimele zile asupra localității Conegliano din regiunea Treviso a Italiei au adus în prim plan o moldoveancă, care îngrijește o bătrână în vârstă de 94 de ani.

Italia: O moldoveancă a salvat o bătrână de la înec

Bătrâna, pe nume Maria Rossi, locuia într-o casă aflată la poalele unui deal, peste care s-a abătut un puternic șuvoi de apă, provenit de la un pârău care s-a revărsat în urma ploilor abundente. Italianca își datorează viața unei moldovence care o îngrijește și o asistă zi și noapte, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

În momentul tragediei, bătrâna, care nu se poate mișca singură, dormea în camera ei aflată la parter. Casa ei a fost prima care a fost lovită de apa provenită din pârâul Valbona, care a ieșit din matcă în amonte. Moldoveanca dormea într-o altă cameră, unde are un dispozitiv care semnalează anomaliile existente în casă, cum ar fi lipsa curentului electric.

„Am auzit zgomotul dispozitivului, m-am trezit, am văzut apa și am mers direct înspre doamna Maria”, a spus moldoveanca către jurnaliștii italieni.

„Am văzut că apa a mutat frigiderul și mobila de la locul lor.. Nu știu unde am găsit puterea s-o iau pe bătrână și să o duc în afara pericolului. Mulțumesc lui Dumnezeu că e în siguranță”, a mai precizat conaționala noastră.

Presa italiană scrie că în acel moment, apa din casă ajunsese la un nivel de aproximativ 80 de centimetri, iar moldoveanca a dus bătrâna în camerele aflate la etaj.

„M-am schimbat, eram tare udă și speriată, a fost un dezastru”, a spus moldoveanca, care a mai precizat că imediat a chemat pe fiul bătrânei și unitățile de pompieri, care au intervenit prompt.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării