main logo
1171

Italia: Matteo Salvini ar putea plăti scump pentru legătura sa cu Putin

„Matteo Salvini a fost mult timp mândru de legăturile sale cu Kremlinul (…) Dar acum apropierea de Moscova îl poate costa foarte scump”, scrie Tages-Anzeiger.

Italia: Matteo Salvini ar putea plăti scump pentru legătura sa cu Putin

„Este încă neclar dacă neplăcerile care îl amenință sunt legate de naivitatea sa politică sau de lăcomia criminală de partid. Ambele interpretări îl descalifică însă”, notează autorul articolului, transmite Știri.md cu referire la Paginaderusia.ro

Justiția italiana anchetează acum o posibilă înțelegere între oamenii lui Salvini cu agenții ruși, datorită căreia 65 milioane de dolari urmau să ajungă la casieria ”Ligii Nordului”.

„Partidul guvernamental de extrema dreapta, care susține zilnic suveranitatea italiana și denunță Bruxellesul, (…) vinde Kremlinului propria țară”, afirmă publicația. „Acest lucru probabil că va duce la răsturnarea lui Salvini însuși, despre care toată lumea a crezut că nimic nu-i poate face rău”.

În același timp, legăturile Romei cu Moscova nu sunt invenția lui Salvini. Și Silvio Berlusconi era amic bun cu ”țarul rus”.

„Dar ambii se întâlneau ca niște egali”, spune Sergio Romano, fostul ambasador italian la Moscova și fostul reprezentant al țării la NATO.

„Salvini, la rândul său, este un baiat de mingi pentru Putin”, spune Romano. Un fan care va face totul pentru un selfie cu vedeta sa. Relația lor, conform diplomatului, este complet asimetrică. Pentru Putin, Salvini este doar unul dintre instrumentele pe care le folosește pentru a dăuna Uniunii Europene. Puteți spune ca ”Salvini este ”minionul” (sluga) lui Putin „, se spune în articol.

În Italia, se întreabă acum de ce înregistrarea audio a discuțiilor a fost făcută publică abia acum. „Există multe ipoteze, una dintre ele: Moscova a fost probabil supărată deoarece, recent, Salvini i s-a închina la Washington lui Donald Trump, celălalt idol al său (…)”

Oricum, amatorii de la Roma sunt niște aventurieir în arena internațională. Iar acesta este cel mai mare risc pentru Italia”, concluzionează Tages-Anzeiger.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării