main logo
1455

Italia: Fetița de 3 ani a unui cuplu de moldoveni a murit de COVID-19

Avea doar trei ani și suferea de o boală rară, iar contractarea virsului i-ar fi provocat pneumonie care i-a agravat starea până la moarte.

Italia: Fetița de 3 ani a unui cuplu de moldoveni a murit de COVID-19Foto: corrieredelveneto.corriere.it

Este vorba de fiica unei familii de moldoveni, stabilite la Alberoni, în Lido de Veneția, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Familia, de origine moldovenească - soțul și soția s-au născut la Nisporeni - locuiește de peste zece ani pe insula venețiană. 

Cei care îi cunosc îl descriu pe Ion drept un neobosit muncitor în construcții care de câțiva ani și-a deschis o întreprindere individuală pentru a efectua restaurări și mici treburi casnice.

Laura, fiica lor, s-a născut cu probleme. De fapt, suferă de o boală rară: ganglosidioza, potrivit unor prieteni de familie, scrie presa italiană. 

O patologie ereditară, pentru care nu există leac și care compromitea imediat mișcările micuței, care se chinuia să meargă.

În ultimele luni, însă, starea copilului părea să se înrăutățească. La mijlocul lunii decembrie situația s-a agravat. Laura este dusă de urgență la Padova. 

Situația este dramatică pentru că la tabloul clinic, deja complex, s-a adăugat infecția cu Covid, pe care ar fi contractat-o acasă. În ciuda eforturilor personalului sanitar, fetița moare în Ajunul Crăciunului. Ion și Tatiana, părinții, și ei ar fi fost testați pozitiv.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării