main logo
2035

Gestul unei moldovence care a găsit 2.000 de euro pe stradă în Italia

Se plimba cu bătrâna asistată pe stradă în această dimineață de 15 iunie 2019 când, ajunsă în apropierea Băncii Credit Agricole din localitatea italiană Brivio, provincia Lecco, a văzut un portofel pe asfalt.

Gestul unei moldovence care a găsit 2.000 de euro pe stradă în ItaliaFoto: google.com

Este vorba despre o îngrijitoare moldoveancă în vârstă de 55 de ani cu un simț civic foarte dezvoltat, deoarece în portofelul găsit se aflau aproape 2.000 de euro, însă ea nu a ezitat nicio clipă să caute proprietarul de drept și să-i înapoieze banii, transmite Știri.md cu referire la rotalianul.com.

Așadar, în clipa următoare după ce a văzut câți bani erau în portofelul găsit între via Terraggio și via Magni din localitate, s-a îndreptat spre cea mai apropiată unitate de carabinieri și a predat portofelul acestora.

În ciuda faptului că în portofel nu s-au găsit documente de identitate, carabinierii au reușit totuși să găsească proprietarul datorită unor bilețele care erau alături de bani. 

Recunoscător față de îngrijitoarea moldoveancă, proprietarul portofelului, un bărbat italian rezident în Brivio, a recompensat-o pe aceasta cu o mică sumă de bani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării