main logo
557

Italia: 1.600 de maşini folosite de un grup de români pentru jafuri, confiscate

Carabinierii italieni au anunţat joi că au confiscat 1.665 de maşini folosite de o reţea infracţională de români pentru a jefui oameni pe stradă în Italia şi în alte ţări europene, informează agenţia dpa şi presa italiană.

Italia: 1.600 de maşini folosite de de români pentru jafuri, confiscateFoto: IStock

În cadrul operaţiunii poliţiei, opt persoane au fost plasate în arest preventiv pentru a fi judecate şi una în arest la domiciliu. Unii suspecţi au fost reţinuţi în Spania şi Marea Britanie pe baza unor mandate de arestare europene, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Carabinierii italieni au precizat într-o declaraţie că, după mai mult de doi ani de investigaţii, au reuşit să dovedească 102 furturi şi jafuri comise de 42 de suspecţi români de etnie romă.

Ca mod de operare, suspecţii studiau împrejurimile din maşină şi se opreau lângă un trecător pentru a-l întreba încotro ar trebui să meargă pentru a ajunge într-un anumit loc. În acel moment o femeie cobora din maşină şi, mimând că ar dori să îmbrăţişeze victima, îi sustrăgea acesteia un ceas sau alte obiecte de valoare.

Ţintele erau de obicei persoane în vârstă, mai precizează poliţia, adăugând că suspecţii au obţinut astfel milioane pe care le-au cheltuit pe maşini de lux şi vile cu care se lăudau pe reţelele de socializare.

Autorităţile italiene au fost sprijinite în această acţiune de poliţia din România, Spania, Germania, Franţa, Bulgaria, Austria, Elveţia, Ungaria şi Polonia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării