main logo
14514

ISW: Rusia pregătește o ofensivă amplă la sfârșitul lunii mai

Şeful Direcţiei principale de informaţii militare din Ucraina, general-locotenentul Kirilo Budanov, a raportat că anticipează o intensificare a operațiunilor ofensive rusești în Donbas la sfârșitul primăverii și începutul verii.

ISW: Rusia pregătește o ofensivă amplă la sfârșitul lunii maiImagine simbol

„Budanov a mai raportat că forțele ruse vor încerca probabil să avanseze în vestul Bahmutului și pe direcția Pokrovsk, la aproximativ 43 de kilometri nord-vest de Avdiivka”, a spus Budanov într-un interviu acordat postului german ARD, publicat pe data de 7 aprilie, citat într-o analiză a Institutului pentru Studiul Războiului, transmite Știri.md cu referire la anticoruptie.md.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat anterior într-un interviu că efortul major ofensiv al Rusiei ar putea începe la sfârșitul lunii mai sau iunie.

Institutul pentru Studiul Războiului susține că forțele ruse și-au intensificat ritmul operațiunilor lor ofensive, inclusiv prin desfășurarea unui asalt mecanizat de dimensiunea unei companii în vestul Bahmutului la 4 aprilie.

După estimările experților Institutului, armata rusă se pare că a reușit să atenueze cu succes impactul pierderilor de forță umană și de tehnică militară.

Președintele Zelenski și înalți oficiali militari ucraineni au avertizat recent că întârzierile în asistența de securitate au forțat Ucraina să cedeze inițiativa pe câmpul de luptă Rusiei și că armata ucraineană nu poate planifica un efort de contraofensivă sau defensivă de succes fără să știe când și ce fel de ajutor va primi Ucraina.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării