main logo
857

Israel: Soldaţii căzuţi la datorie şi victimele terorismului, comemorați

Preşedintele israelian Isaac Herzog a participat duminică seara la o ceremonie de comemorare anuală a soldaţilor israelieni căzuţi la datorie şi a victimelor terorismului.

Israel: Soldaţii căzuţi la datorie şi victimele terorismului, comemorațiImagine simbol

„Vreau să amintesc întregii lumi: nu am vrut şi nici nu am ales acest război îngrozitor. Nici acesta, nici cele dinainte”, a declarat preşedintele israelian la o ceremonie organizată la Zidul Plângerii din Ierusalim, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Un moment de reculegere a fost ţinut la începutul ceremoniei după ce sirenele au sunat în memoria victimelor căzute în război.

Generalul Herzi Halevi, comandantul Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF), a declarat că „poartă responsabilitatea pentru eşecul misiunii noastre de a proteja cetăţenii statului Israel pe 7 octombrie (ziua atacului Hamas)". "Port această greutate zilnic pe umerii mei şi în inima mea”.

Rudele ostaticilor reţinuţi în Gaza de mişcarea islamistă Hamas s-au adunat în faţa cartierului general al armatei la Tel Aviv duminică seara. Mulţi dintre ei au purtat lumânări aprinse, alţii pancarte cu mesajul „Nu mai vrem alte morminte”.

O asociaţie de familii israeliene şi palestiniene îndoliate a organizat propriul eveniment de Ziua Comemorării, care s-a concentrat pe speranţa pentru pace şi reconciliere.

„Trebuie să schimbăm realitatea pentru a crea un viitor mai bun pentru copiii noştri”, a declarat o femeie palestiniană care şi-a pierdut fratele în războiul din Gaza.

”Toţi trebuie să înţelegem că ocupaţia, 7 octombrie, războiul din Gaza, terorismul evreiesc şi arab, toată violenţa politică nu este destinul nostru”, a mai spus el.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării