main logo
566

Iranul şi Siria cer retragerea trupelor americane din Siria

Iranul şi Siria au cerut, luni, Statelor Unite să retragă trupele de pe teritoriul sirian, iar regimul de la Damasc a ameninţat cu acţiuni militare grupurile insurgente kurde susţinute de Washington.

Iranul şi Siria cer retragerea trupelor americane din Siria

„Singura carte pe care o mai au americanii şi aliaţii lor din gruparea Forţele Democrate Siriene (SDF) va fi contracarată de statul sirian prin două metode: reconcilierea naţională sau eliberarea prin forţă a zonelor pe care le ocupă”, a declarat generalul Ali Abdullah Ayoub, ministrul sirian al Apărării, citat de site-ul agenţiei Reuters, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Administraţia Donald Trump a anunţat recent că va menţine sute de militari americani în Siria, deşi iniţial evocase ideea retragerii în totalitate a trupelor.

Ali Abdullah Ayoub a admis că Statele Unite au capabilităţi militare „ample şi avansate”, dar a subliniat că armata siriană este puternică şi are „capacitate de sacrificiu”. 

„America şi alţii vor abandona Siria aşa cum au abandonat şi alte zone, întrucât prezenţa lor este ilegală şi este respinsă”, a subliniat ministrul sirian al Apărării.

La rândul său, generalul Mohammad Baqeri, şeful Statului Major al armatei iraniene, a cerut retragerea trupelor străine aflate în Siria fără aprobarea Administraţiei Bashar al-Assad. 

În cursul reuniunii de la Damasc, „am studiat mijloacele necesare pentru eliberarea teritoriilor”, inclusiv cele aflate sub control american. „Suntem uniţi împotriva terorismului”, a subliniat oficialul iranian.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării