19 ianuarie, 17:00
249
0
Iranul neagă că ar fi trimis în străinătate cutiile negre ale avionului
19 ianuarie, 17:00
249
0

Iranul încearcă să examineze de unul singur cutiile negre ale avionului de pasageri ucrainean pe care l-a doborât la începutul lunii ianuarie, dezminţind o informaţie potrivit căreia a fost luată decizia ca cele 2 înregistratoare de zbor să fie trimise în Ucraina.

"Încercăm să citim cutiile negre aici, în Iran. În caz contrar, opţiunile noastre sunt Ucraina şi Franţa, dar nu a fost luată deocamdată nicio decizie cu privire la trimiterea lor în altă ţară", a declarat - pentru IRNA - Hassan Rezaifar, director însărcinat cu anchetele la Organizaţia pentru Aviaţie Civilă din Iran, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Potrivit Xinhua, Rezaifar declarase anterior agenţiei IRNA că Iranul nu dispune de tehnologie pentru a descărca şi citi datele cutiilor negre ale avionului ucrainean, deoarece este vorba despre "un avion de pasageri de tip Boeing modern şi avansat".

O altă agenţie de ştiri iraniană a relatat sâmbătă că datele de zbor şi dispozitivele care înregistrează discuţiile piloţilor în cabină urmau să fie trimise în Ucraina.

Canada, care avea 57 de cetăţeni la bordul avionului ce transporta 176 de persoane şi care a fost doborât dintr-o eroare de armata iraniană la 8 ianuarie, dar şi alte ţări au cerut Iranului o anchetă exhaustivă şi trimiterea cutiilor negre în străinătate, pentru a fi analizate.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter