main logo
354

Iranul avertizează SUA în legătură cu strâmtoarea strategică Ormuz

Ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif a avertizat miercuri SUA că vor exista „consecinţe” dacă Washingtonul încearcă să interzică accesul Iranului la strâmtoarea strategică Ormuz, transmit AFP şi Xinhua.

Iranul avertizează SUA în legătură cu strâmtoarea strategică Ormuz

Guvernul american, care sporeşte presiunea asupra Teheranului, a anunţat în această săptămână că va adopta sancţiuni contra oricărei ţări ce va continua să cumpere petrol iranian, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro

Prin strâmtoarea Ormuz este transportat 20% din petrolul mondial.

„Noi credem că Iranul va continua să-şi vândă petrolul, noi vom continua să găsim cumpărători pentru petrolul nostru şi să utilizăm strâmtoarea Ormuz ca tranzit pentru vânzările noastre de petrol”, a spus Mohammad Javad Zarif la New York, unde a participat la o reuniune a ONU.

„Dar, dacă SUA ar lua măsura nebună de a încerca să ne împiedice să facem acest lucru, atunci ele ar trebui să se pregătească pentru consecinţe”, a adăugat el.

La începutul lunii aprilie, SUA au plasat Garda Revoluţionară iraniană, forţa de elită a regimului de la Teheran, pe lista neagră a „organizaţiilor teroriste străine”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării