main logo
506

Iranul amenință cu închisoarea familiile jucătorilor de la echipa naţională de fotbal

Familiile fotbaliștilor din echipa Iranului au fost ameninţate cu închisoarea şi cu tortura, dacă jucătorii nu se comportă bine la Cupa Mondială din Qatar. Informația este transmisă de CNN, care citează o sursă implicată în securitatea competiţiei.

Iranul amenință familiile jucătorilor de la echipa naţională de fotbalFoto: profimedia

S-a întâmplat după ce iranienii au refuzat să cânte imnul la meciul cu Anglia. După această umilință, regimul islamic a trecut la amenințări. Fotbaliștii au fost chemaţi la o întâlnire cu membri ai Gărzilor Revoluţionare Iraniene, trupele de elită ale Teheranului. Li s-a spus că familiile lor vor avea de suferit, dacă vor mai repeta gestul sau vor participa la orice formă de protest, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Sursa CNN mai spune că echipa e monitorizată de zeci de luptători ai miliției politice. Zeci de agenţi ai Gardienilor Revoluţiei au fost trimişi în Qatar pentru a-i monitoriza pe jucătorii iranieni, care nu au voie să interacţioneze cu alte persoane din afara echipei şi mai ales nu au voie să se întâlnească cu străini.

"Există un număr mare de agenţi de securitate iranieni în Qatar care adună informaţii şi monitorizează jucătorii", a declarat sursa CNN.

"În ultimul meci împotriva Ţării Galilor, regimul a trimis sute de suporteri-actori pentru a crea un fals sentiment de susţinere şi o atmosferă favorabilă în rândul fanilor. Pentru următorul meci împotriva SUA, regimul plănuieşte să crească semnificativ numărul actorilor, ajungând la mii", a declarat sursa.

Carlos Queiroz, antrenorul portughez al echipei naţionale a Iranului, s-a întâlnit separat cu ofiţerii trupelor de elită ale regimului, în urma ameninţărilor acestora la adresa jucătorilor iranieni şi a familiilor lor, a precizat sursa, care nu a spus care ar fi fost conţinutul acestei discuţii cu antrenorul. Queiroz a declarat însă că jucătorii iranieni pot protesta la Cupa Mondială, dar numai în cadrul regulamentelor FIFA.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării