main logo
317

Iranul a respins orice posibilitate de a negocia cu Statele Unite

Ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, a respins joi „orice posibilitate” de negocieri cu Statele Unite pentru a reduce tensiunea în creștere în Golf şi a acuzat Washingtonul că ar provoca o escaladare a situației.

Iranul a respins orice posibilitate de a negocia cu Statele Unite

Aflat în Japonia, Zarif a mai spus că nu știe pe ce se bazează președintele american Donald Trump care afirma recent la Casa Albă că „în scurt timp, Iranul va accepta să discute”, transmite Știri.md cu referire la Europaliberă.org.

Statele Unite s-au retras unilateral din acordul nuclear internațional cu Iranul, semnat în 2015, iar de anul trecut a reimpus sancțiuni împotriva Teheranului. Ca reacție, Iranul a declarat că s-ar putea să nu mai respecte toate prevederile acordului nuclear, care rămâne în vigoare. 

Tensiunile în zona Golfului Persic au crescut în ultimele săptămâni: Statele Unite au trimis în zonă un portavion şi au staționat o baterie de rachete Patriot, afirmând că Iranul amenință interesele americane și ale aliaților din regiune. 

Miercuri, Statele Unite şi-au retras personalul diplomatic auxiliar din Irak, invocând „amenințări iminente”, din partea Iranului vecin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării