main logo
1844

Iranul a finalizat ancheta privind moartea lui Ebrahim Raisi: Ce a dus la prăbușirea elicopterului

Prăbușirea elicopterului în care președintele iranian Ebrahim Raisi și-a pierdut viața în luna mai a fost cauzată de condițiile meteorologice și de incapacitatea aeronavei de a face față greutății pe care o transporta.

Iranul a finalizat ancheta privind moartea lui Ebrahim RaisiFoto: digi FM

Informația a fost raportată de agenția de presă semioficială iraniană Fars, care citează o sursă de securitate informată cu privire la rezultatele finale ale anchetei, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

Un raport preliminar al armatei iraniene afirmase în luna mai că, în timpul investigației, nu a fost găsită nicio dovadă de joc murdar sau de atac.

„Ancheta în cazul prăbușirii elicopterului ayatollahului Raisi au fost finalizate ... există certitudinea deplină că ceea ce s-a întâmplat a fost un accident”, a declarat sursa de securitate, care nu a fost numită, pentru Fars, relatează agenția Reuters .

În cadrul anchetei au fost identificate două motive ale accidentului: la momentul începerii zborului, întârzierea cauzată de vizitele președintelui a făcut situația aeriană nefavorabilă, iar pe de altă parte, greutatea mare a elicopterului în presiunea aerului din acea zonă a fost un factor important în incapacitatea pilotului de a controla elicopterul.

Totodată, cercetările au arătat faptul că elicopterul transporta două persoane în plus față de capacitatea pe care o permit protocoalele de securitate, a declarat sursa pentru Fars.

Ebrahim Raisi a murit în urma prăbușirii elicopterului în care se afla, în apropierea graniței cu Azerbaidjan.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării