261
0
Iranul a eliberat nouă cetăţeni indieni din nava sechestrată
261
0

Iranul a eliberat nouă dintre cei 12 cetăţeni indieni membri ai echipajului petrolierului arestat la 14 iulie, ce naviga sub pavilion panamez, a anunţat vineri Ministerul de Externe indian.

Foto: afp.com

Teheranul a acuzat că nava respectivă, MT Riah, transporta petrol de contrabandă, în contextul tensiunilor în creştere între guvernul iranian, pe de o parte, şi Marea Britanie şi SUA, pe de altă parte, pe subiectul navigaţiei în Strâmtoarea Ormuz, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Tensiunea din jurul Strâmtorii Ormuz, prin care tranzitează aproape o treime din petrolul brut mondial transportat pe cale maritimă, a crescut în ultimele săptămâni ca urmare a unor evenimente neprevăzute care s-au succedat rapid. 

Printre acestea, atacuri cu origine necunoscută contra unor petroliere, pe care SUA le impută Iranului, şi distrugerea unei drone americane de către forţele iraniene.

În urmă cu trei zile, ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, a declarat că Parisul, Londra şi Berlinul lucrează la o “misiune de monitorizare şi observare a securităţii maritime în Golf”, după sechestrarea de către Iran a unui petrolier sub pavilion britanic în strâmtoarea Ormuz.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter