main logo
519

Iranul a dezvoltat propriul corespondent al sistemului antiaerian S-300

Iranul a finalizat dezvoltarea propriului sistem antiaerian Bavar-373, experţii iranieni afirmând că acesta este un corespondent îmbunătăţit al sistemului rusesc de apărare antiaeriană S-300, informează agenţia de presă Irna, citând surse din domeniul apărării de la Teheran.

Iranul a dezvoltat propriul corespondent al sistemului antiaerian S-300

Potrivit unor surse din armata iraniană, acest noi sistem va fi prezentat săptămâna viitoare, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Bavar-373 poate lovi ţinte la o altitudine de până la 27 km, având o rază de acţiune de peste 200 km, conform datelor difuzate de agenţia iraniană de presă.

Armata iraniană susţine că dispozitivul său are de asemenea o serie de avantaje faţă de S-300 rusesc.

Începând cu 2001, între Rusia şi Iran există un acord de colaborare tehnico-militară.

În 2010, Rusia suspendase un contract de furnizare a sistemului S-300 către Iran, ca urmare a sancţiunilor impuse de ONU la adresa Teheranului, acuzat că încerca să se doteze cu arma nucleară. Dar în martie 2017 - după încheierea acordului nuclear între Iran şi marile puteri în 2015 la Viena - naţiunea persană a testat cu succes acest sistem rusesc.

S-300 ( SA-10 Grumble, în codificarea NATO) este un sistem de rachete sol-aer rusesc cu rază lungă de acţiune, dezvoltat în perioada URSS împotriva ţintelor aeriene şi a rachetelor de croazieră. Conform experţilor, unele variante au fost adaptate pentru a intercepta rachete balistice, sistemul fiind supus permanent perfecţionării.

Картинки по запросу antiaerian S-300

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării