main logo
1270

Ipotezele accidentului din Moscova: Pasagerii se contrazic cu compania

Aterizarea de urgenţă a unui avion de pasageri al companiei Aeroflot a avut un final tragic duminică seară, după ce 41 de persoane au murit, între care doi minori şi un membru al echipajului, supravieţuitorii susţinând că aeronava ar fi fost lovită de fulger în timpul zborului, transmite BBC.

Ipotezele accidentului din Moscova: Pasagerii se contrazic cu compania

Avionul de pasageri, de tip Sukhoi Superjet-100, se îndrepta spre oraşul Murmansk, în nordul extrem al Rusiei. La 30 de minute după decolare piloţii au emis semnal de alarmă, invocând „motive tehnice”, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro

Potrivit reprezentanţilor aeroportului, avionul de tip Sukhoi Superjet-100 a efectuat o aterizare de urgenţă pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, după ce piloţii au emis un semnal de alarmă. Echipajul a declarat că din cauza unor „motive tehnice” aeronava trebuie să se întoarcă de urgenţă la aeroportul Sheremetyevo din Moscova. 

Aeronava a aterizat cu rezervoarele de combustibil pline din cauza faptului că echipajul a decis că este prea periculos să arunce combustibil deasupra capitalei Rusiei, adaugă Interfax.

Cu toate acestea, unii supravieţuitori sugerează că aeronava ar fi fost lovită de fulger în timpul zborului, dar compania aeriană naţională a Rusiei afirmă că aeronava s-a întors la aeroport din cauza unor „motive tehnice”, transmit BBC şi euronews.com.

Unul dintre pasagerii care au supravieţuit, Petr Egorov, citat de cotidianul Komsomolskaya Pravda, afirmă că avionul a fost lovit de fulger „imediat după decolare”. „Aterizarea a fost dificilă - aproape am leşinat de frică”, adaugă Egorov, potrivit BBC.

Tatyana Kasatkina, membru al echipajului aflat la bord, spune că evacuarea pasagerilor s-a desfăşurat rapid, „în câteva secunde”. „Împingeam pasagerii din avion şi îi apucam de guler pe fiecare, pentru a nu tergiversa procesul de evacuare”. De asemenea, Kasatkina susţine că avionul a fost lovit de fulger în timpul zborului, iar sistemul de comunicaţii al piloţilor a cedat.

Cel puţin 41 de persoane au murit după ce un avion a aterizat de urgenţă pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, în urma izbucnirii unui incendiu la bordul aeronavei de pasageri, informează BBC.

Doi minori şi un membru al echipajului şi-au pierdut viaţa după ce un incendiu a izbucnit la bordul aeronavei companiei Aeroflot, relatează presa rusă.

„37 de persoane au supravieţuit – 33 de pasageri şi patru membri ai personalului”, anunţă un oficial din comisia de investigaţie, Yelena Markovskaya. Cinci persoane au fost internate în spital.

La scurt timp după aterizarea avionului, în mediul online au apărut filmări care arătau pasagerii folosind tobogoanele de urgenţă pentru a evacua aeronava cuprinsă de flăcări. Mikhail Savchenko susţine că se afla la bordul aeronavei atunci când aceasta fost cuprinsă de flăcări pe pista aeroportului.

Oamenii aflaţi pe aeroport au fost „traumatizaţi” de avionul aterizând în flăcări. Un alt martor, Patrick Horlacher, a declarat pentru BBC că a fost „şocat” să vadă avionul cuprins de incendiu, cu doar câteva minute înainte de îmbarcarea sa la bordul unui alt avion.

Autorităţile au deschis dosar penal pentru a afla circumstanţele care au dus la incident, potrivit presei din Rusia.

Preşedintele rus Vladimir Putin ar fi fost informat despre accidentul aviatic şi şi-a exprimat condoleanţele pentru familiile victimelor.

Avionul, de tip Sukhoi Superjet-100, se îndrepta spre oraşul Murmansk, în nordul extrem al Rusiei. Autorităţile din regiune au anunţat trei zile de doliu în urma tragediei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării