main logo
568

Iohannis: România e pregătită pentru orice scenariu în Ucraina

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, luni seară, aflat în vizită la Paris, că România este pregătită pentru orice scenariu, în urma incidentelor militare dintre Rusia și Ucraina, din Marea Neagră.

Iohannis: România e pregătită pentru orice scenariu în Ucraina

”Încă de la început, am solicitat să fiu informat de întreaga evoluție și așa s-a întâmplat, serviciile noastre m-au ținut la curent în timp real, o reacție oficială a României a fost emisă de MAE, după consultarea prealabilă cu noi. Urmărim cu foarte mare atenție și în timp real evoluțiile din Ucraina și, sigur, din zona strâmtorii Kerci unde s-a produs acel incident," a afirmat şeful statului român, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.

"Noi suntem pregătiți pentru orice scenariu, pentru orice măsură, dar, așa cum și aliații noștri din NATO și prietenii noștri din UE au afirmat, și noi suntem de aceeași părere. Am adresat rugămintea părților implicate să trateze cu calm incidentul, să se meargă spre detensionare și, în acest fel, lucrurile pot mult mai ușor să revină la normalitate. În acest moment, urmărim în continuare ce se întâmplă și vom fi pregătiți să reacționăm proporțional, însă în final pot să spun că pentru români nu există niciun motiv de îngrijorare.”, a mai precizat Iohannis.

Președintele a refuzat să răspundă la întrebarea dacă a vorbit cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării