main logo
328

Iohannis: Europa are o singură inimă, care unește de la Est la Vest

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a aflat marți la tribuna Parlamentului European unde a susținut, într-o alocuțiune urmată de o dezbatere cu membrii legislativului de la Strasbourg, viziunea României privind viitorul Europei.

Iohannis: Europa are o singură inimă, care unește de la Est la VestIohannis: Europa are o singură inimă, care unește de la Est la Vest

Iohannis a devenit astfel cel de-al unsprezecelea șef de stat sau de guvern care dezbate viitorul Europei cu deputații europeni, transmite Știri.md cu referire la Calea Europeană.

„Eu sper că viitorul nostru împreună ne va arăta, de asemenea, că Europa are o singură inimă, care bate prin noi toți, care ne unește de la Est la Vest, și de la Nord la Sud, care face ca cetățenii noștri să se identifice și să se definească în mod natural ca europeni”, a subliniat Klaus Iohannis, în cadrul unui discurs privind viitorul Europei susținut în fața plenului reunit al Parlamentului European.

Șeful statului român a pledat pentru o „Uniune care nu lasă în urmă niciun stat și niciun cetățean european”.

„O Uniune puternică nu trebuie realizată în detrimentul unității. O Europă cu mai multe viteze sau o Uniune a cercurilor concentrice nu pot reprezenta o soluție în măsura în care dorim menținerea caracterului unitar și indivizibil al Uniunii Europene care îi conferă valoare și credibilitate în relația sa cu restul lumii”, a punctat Iohannis.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării