main logo
633

Inundații și alunecări de teren în Italia, Germania și Franța

În timp ce nouă canicula încă nu ne dă pace, în alte părţi ale Europei ploile torenţiale lasă în urmă pagube însemnate.

Inundații și alunecări de teren în Italia, Germania și Franța

În regiunea Lombardia din nordul Italiei, pământul a luat-o la vale, iar în mai multe zone din Germania şi Franţa natura furioasă a făcut prăpăd, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Zeci de maşini grav avariate şi multe şosele complet acoperite de noroi. Oraşul Casargo, din nordul Italiei, este de nerecunoscut în urma alunecărilor de teren provocate de ploile torenţiale din ultimele zile. Din fericire, deocamdată nu s-au înregistrat victime. Până când pericolul va trece, aproape două sute de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele. În ajutorul lor au venit mai multe echipe de intervenţie care lucrează la foc continuu, în speranţa că vor reuşi să curețe cât mai repede drumurile.

A fost groaznic şi în vestul Germaniei - măturat de furtuni violente. Totul a culminat cu o tornadă pe o autostradă de lângă Stuttgart. Vântul puternic a răsturnat un camion şi a scos din rădăcini mai mulţi copaci. Unul a căzut peste o maşină aflată în trafic.

Pompier: “Un copil a rămas blocat între fiarele contorsionate, dar a fost scos în siguranţă de echipele de intervenţie.”

Natura s-a dezlănţuit şi în Franţa. Într-o localitate de lângă Saint Etienne, râurile au ieşit din matcă. Îmbibat cu apă, pământul a devenit instabil şi s-a ajuns la alunecări de teren. Pentru a-şi scoate maşina din santz, un bărbat a apelat la un excavator.

Alunecările de teren au avariat şi mai multe căi ferate din Loire. Autorităţile etimează că joi circulaţia trenurilor va reintra în normal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării