407
0
Inundații puternice în nordul Angliei. Oamenii, evacuați din case
407
0

Inundații puternice în nordul Angliei. Oamenii din regiune au fost nevoiți să-și părăsească locuințele.

Foto: afp.com

Cantitatea de precipitații care căzută în ultimele 24 de ore a depășit totalul precipitaţiilor înregistrate în mod normal într-o lună, transmite Știri.md

Potrivit Agerpres, zeci au persoane au rămas blocate într-un centru comercial din oraşul Sheffield în noaptea de joi spre vineri şi alte aproape 100 au fost salvate dintr-un alt mall din apropiere de pompieri cu ajutorul bărcilor gonflabile.

Cea mai mare îngrijorare se referă la casele aflate în cinci zone din jurul râului Don, lângă oraşul Doncaster, unde autorităţile au avertizat că ploile torenţiale au provocat inundaţii grave, iar nivelul apelor a atins niveluri record, punând în pericol viaţa locuitorilor.

Deşi cea mai mare parte a inundaţiilor au afectat centrul şi nordul Angliei, Agenţia pentru Mediu a emis peste 100 de alerte de inundaţii pentru întreg teritoriul ţării.

Ploaia torenţială a produs perturbări pe liniile de transport. Unii operatori feroviari au emis avertismente de călătorie în zone din jurul Sheffield şi alte localităţi afectate, în timp ce multe drumuri au fost, de asemenea, închise.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter