main logo
345

Inundații puternice în India. Peste 70 de persoane au murit

Cel puţin 73 de persoane au murit din cauza inundaţiilor produse în urma ploilor musonice din statul indian Kerala. Un aeroport a fost închis, iar peste 85.000 de persoane au fost evacuate, conform oficialilor.

Inundații puternice în India. Peste 70 de persoane au muritInundații puternice în India. Peste 70 de persoane au murit

Autorităţile locale au declarat că mulţi dintre cei decedaţi au fost striviţi sub dărâmăturile clădirilor care au cedat în faţa alunecărilor de teren.

Aeroportul internaţional Cochin, unul dintre cele mai aglomerate din India, a fost închis până în 18 august după ce o pistă a fost inundată.

Agenţia meteorologică a Indiei a emis o alertă roşie pentru statul Kerala, transmite Știri.md cu referire la romanialibera.ro.

Operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare, iar Guvernul federal a trimis echipaje de urgenţă pentru a-i ajuta pe salvatorii localii. "Suntem martorii a ceva ce nu s-a mai întâmplat în istoria statului Kerala. Aproape toate barajele sunt acum deschise. Majoritatea centralelor de purificare a apei s-au afundat în apă, iar motoarele nu mai funcţionează”, a declarat ministrul regiunii, Pinarayi Vijayan.

El a adăugat că situaţia a fost înrăutăţită de faptul că guvernul statului vecin, Tamil Nadu, nu a eliberat apa de la un baraj.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării