main logo
377

Inundații în Rio de Janeiro: 10 morți, printre care și un copil

Zece persoane au decedat, printre care și un copil, după ploile torențiale care au avut loc în Rio de Janeiro.

Inundații în Rio de Janeiro: 10 morți, printre care și un copilInundații în Rio de Janeiro: 10 morți, printre care și un copil

Pompierii din regiune spun că doi adulți și micuțul se aflau în mașină în momentul tragediei. Iar după ore bune, salvatorii au încercat prin copacii doborâți la pământ să ajungă la automobil, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Ploile masive au început luni seara, 8 aprilie. În urma inundațiilor, mai multe școli au fost închise, oamenii au fost îndemnați să evite traficul, iar mai multe mașini au fost surprinse cum pluteau pe străzi.

Potrivit sursei citate, sistemele de alarmă au sunat în 20 de zone ale orașului, semnalând mii de oameni să se deplaseze spre stațiile de siguranță.

Pe de altă parte, nici o sirenă nu a dat alarma în Babilonia, care se află pe un deal în spatele muntelui Sugarloaf. În urma acestuia, două femei și-au pierdut viața, după o alunecare de teren, iar locuitorii din zonă s-au plâns de lipsa de avertizare.

Astfel, primarul a menționat că nu au fost pregătiți pentru un asemenea dezastru, iar sirenele nu au sunat în Babilonia, pe motiv că apa nu a atins pragul minim pentru a activa alarmele. Acesta a mai spus că în viitor vor rezolva problema privind scăderea pragul minim de activare a acestora.

Cu doar două luni în urmă, alte șase persoane au decedat după ce o furtună cu ploi torențiale și vânturi puternice a afectat Rio de Janeiro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării