main logo
1119

Întrevedere relaxată între Biden și Johnson, înaintea Summit-ului G7

Întâlnire în premieră: președintele american Joe Biden și șeful guvernului britanic Boris Johnson au prima întrevedere față în față.

Întrevedere relaxată între Biden și Johnson, înaintea Summit-ului G7

Biden se află în Marea Britanie pentru summit-ul G 7, iar duminică va fi oaspetele reginei Elisabeta a II-a. Boris Johnson și Joe Biden au discutat amical și au făcut glume în fața presei, iar soțiile s-au plimbat desculțe pe plajă, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

În scurta plimbare pe care au făcut-o cuplurile Biden și Johnson, atenția presei s-a îndreptat spre jacheta purtată de Prima Doamnă a Americii, Jill Biden.

Pe spate avea scris LOVE - "iubire". Jill Biden a explicat că mesajul e simplu: ea și președintele au adus iubire din Statele Unite.

După plimbare, președintele Joe Biden și premierul Boris Johnson au stat puțin de vorba, relaxați, în fața presei.

Au intrat apoi la tête-à-tête, pentru a discuta despre revigorarea relațiilor tradiționale Statele Unite-Regatul Unit. Va fi semnată o nouă Cartă a Atlanticului, cu opt puncte-cheie.

Discuția Boris Johnson - Joe Biden prefațează summit-ul G 7, care începe vineri, primul pentru Biden ca președinte al Statelor Unite.

Liderii celor mai puternice state industrializate au o agendă plină: relațiile cu Rusia și China, strategia financiară și sanitară în context COVID.

Din cauza protestelor care se anunță, sunt măsuri draconice de securitate în zona Golfului Carbis, pe coasta Atlanticului, unde se întâlnesc mai marii lumii.

Străzi închise, filtre pe stradă, bariere și multe restricții de circulație.

Pe alocuri, însă, atmosfera e ceva mai relaxată: un grup deja celebru de interpreți amatori din zonă, care cântă muzică marinărească tradițională, se află în focul repetițiilor pentru mini-concertul de stradă organizat în cinstea liderilor G7.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării