main logo
723

Întrebările la care trebuie să răspundă românii întorşi din Italia

Românii care se întorc în ţară din zonele italiene afectate de coronavirus vor fi obligaţi, pe Aeroporul Henri Coandă - Otopeni, să completeze un chestionar.

Întrebările la care trebuie să răspundă românii întorşi din ItaliaFoto: digi24.ro

Mai întâi, pasagerilor li se cer datele personale, numărul şi o adresă de mail la care pot fi găsiţi pe perioada şederii în România, iar apoi ei trebuie să răspundă la câteva întrebări, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Călătorii sunt întrebaţi dacă au locuit într-o zonă unde erau persoane infectate cu coronavirus şi dacă au intrat în contact direct cu astfel de persoane în ultimele 15 zile, scrie Mediafax. 

Totodată, pasagerii trebuie să scrie dacă au fost spitalizaţi în ultimele 3 săptămâni şi să specifice dacă au avut simptome, precum febră, tuse şi dureri de cap.

Ministerul Transporturilor a stabilit mai multe măsuri care trebuie implementate în regim de urgență pentru a preveni răspândirea coronavirusului în România. Printrea acestea, se numără asigurarea unor culoare speciale de debarcare în incinda aeroporturilor și recomandarea ca operatorii de trafic aerian, naval sau terestru să pună la dispoziția pasagerilor măști de protecție.

Italia este cea mai afectată țară europeană, în urma epidemiei de coronavirus. Șase oameni au murit, după ce s-au infectat cu virusul ucigaș, au anunțat autoritățile din peninsulă. De asemenea, sunt 224 de cazuri confirmate de infectare cu COVID-19.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării