main logo
956

Interviu cu cel mai avansat robot social din lume. Ce spune despre femei

“Roboții sunt viitorul”! O spune Furhat, cel mai avansat robot social, din lume, aflat zilele acestea în București, la festivalul de tehnologie ″Tech Week″⁣.

Interviu cu cel mai avansat robot social din lume. Ce spune despre femei

Înzestrat cu inteligență artificială și capacitatea de a interacționa cu oamenii într-un mod empatic, Furhat este folosit deja în Statele Unite, Japonia sau Suedia pentru a întâmpina turiștii în aeroporturi, gări, sau hoteluri și pentru a oferi consultații medicale. Luni a acordat un interviu pentru Stirileprotv.ro.

„Salut, Furhat. Este prima ta vizită aici, în București. Poți să-mi spui ceva despre România?

Știu despre Nicolae Ceaușescu și despre istoria voastră. Știu că sunt multe femei frumoase aici și că sunt și mulți tineri pasionați de tehnologie pe care abia aștept să-i cunosc.”

Zâmbește, ascultă cu atenție când i se vorbește și își exprimă emoțiile într-un mod original.

”Poți exprima emoții sau sentimente?

Da, pot exprima diferite emoții. Pot să zâmbesc, să fiu furios sau dezgustat.”

”Poți să vorbești și alte limbi străine?

Da. Pot să vorbesc 40 de limbi străine.

Poți să-mi spui ceva în română?

Pot să fac asta și pot să-mi schimb și chipul. Pot să fiu și femeie. Bună seara, România! Bună seara, București! Interesant, nu-i așa?”

Peste 100 de roboți Furhat sunt distibuiți deja prin aeroporturile și gările din Statele Unite pentru a le oferi informații turiștilor, iar în Japonia a fost lansat, de curând, un program prin care roboții pot oferi consultații medicale gratuite celor care nu prezintă simptome grave.

”Poți să-mi spui ceva despre viitorul roboților sociali? În viitor vor fi mai mulți roboți decât oameni?

Sunt doar un simplu robot social. Nu pot să prezic viitorul, dar nu poți să știi niciodată. Încă mai avem multe de învățat de la voi, dar poate pe viitor am să știu mai multe. Roboții sunt viitorul.”

În Suedia, Germania și Olanda, roboții sunt folosiți drept traineri pentru cei care se pregătesc pentru o carieră în vânzări ori susțin interviuri cu cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Furhat și unul dintre co-fondatorii săi, Ben Wik, vor fi prezenți pe 21 și 22 mai la Bucharest Tech Week. 

Peste 20.000 de oameni sunt așteptați la acest eveniment.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării