main logo
745

Interpreta Maruv nu va reprezenta Ucraina la Eurovision 2019

Interpreta ucraineană Maruv nu va reprezenta Ucraina la Eurovision, deși a fost câștigătoarea selecției naționale, scrie hromadske.ua, care citează decizia Companiei publice naționale de teleradio din Ucraina (NOTU).

Interpreta Maruv nu va reprezenta Ucraina la Eurovision 2019Interpreta Maruv nu va reprezenta Ucraina la Eurovision. Motivul

Decizia ar veni după ce instituția și interpreta „nu s-au înțeles cu referire la o serie de probleme”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

NOTU a transmis că reprezentantul Ucrainei la concursul muzical „devine ambasador cultural al Ucrainei și transmite nu doar muzica personală, dar și exprimă opinia publică a Ucrainei”.

Compania de teleradio a mai menționat că, potrivit regulilor Eurovision, radiodifuzorul trebuie să asigure caracterul nepolitizat al concursului.

Anterior presa ucraineană scria că Maruv a avut turnee în Federația Rusă. Ulterior, s-a scris că în contractul dintre compania publică de teleradio din Ucraina și interpreta Maruv este un punct care interzice organizarea de turnee în Federația Rusă, a declarat purtătoarea de cuvânt a instituției pentru hromadske.ua.

„Situația care s-a creat în jurul selecției naționale din acest an are semne de politizare. Rezonanța publică, încercările de presiune exercitate de forțele politice, ingerința personalităților culturale și a structurilor de informare ale țării- agresoare au condus, de fapt, la politizarea rezultatelor selecției naționale. De asemenea, în această situație, radiodifuzorul public vede pericolul de escaladare a dezbinării societății ucrainene, care contravine obiectivelor radiodifuzorului public” a explicat decizia sa agenția de teleradio din Ucraina.

Anterior, interpreta Maruv a declarat că radiodifuzorul public încearcă încearcă să o impună să nu participe la concursul muzical european.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării