main logo
645

Inițiativă neobișnuită: Cum a decis un preot catolic să câștige enoriași

Iniţiativă neobişnuită a unui preot catolic din Germania. Vrea să îi aducă pe oameni mai aproape de credinţă cu o degustare de whiskey.

Inițiativă neobișnuită: Cum a decis un preot catolic să câștige enoriașiColaj: știri.md

Părintele e convins că Biserica trebuie să aibă o viziune modernă. Şi speră ca ideea lui să aducă mai mulţi enoriaşi la slujbe, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Bine ați venit la pelerinajul whisky! Aşa îi întâmpină un preot din Frankfurt pe cei care vor sa experimenteze o degustare aparte.

Wolfgang Rothe, preot: ″În acest loc se creează o legătură strânsă între lumea whisky-ului și lumea credinței, a bisericii, a religiei. O legătură pe care dorim să o explorăm puțin mai mult în această seară”.

Părintele speră să atragă astfel mai mulți oameni la biserică.

Wolfgang Rothe, preot: “Cred că toată lumea are o latură spirituală. Trebuie doar să o descopere. Pentru a face acest lucru, trebuie să îţi lărgeşti orizonturile. Cred cu tărie că biserica are posibilitatea de a dezvolta noi metode prin care poate ajunge la inimile oamenilor”.

Preotul e cunoscut pentru practicile sale mai puţin convenţionale. În trecut, a organizat campanii pentru acceptarea femeilor în rândul preoților și a cerut tratament egal pentru cuplurile de acelaşi sex. În noul său demers, pastorul are deja numeroși susţinători.

Markus Breuer, Catholic Adult Education Frankfurt: “Aceasta este o încercare de a oferi oamenilor care nu au o legătură strânsă cu biserica, un altfel de acces spre spiritualitate și subiecte ce ţin de religie. Este cale diferită, dar plăcută”.

Părintele spune că a recurs la acest “pelerinaj” atipic, pentru că numărul enoriașilor a scăzut în ultimii ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării