main logo
1181

Influencerii își pun viața în pericol pentru poze în Cernobîlul Galician

Mai multe persoane s-au îmbolnăvit și au ajuns la spital după ce au făcut baie într-un lac spectaculos din Galicia, Spania.

Influencerii își pun viața în pericol pentru poze în Cernobîlul GalicianFoto: instagram.com

Locul arată incredibil de frumos în poze, iar influencerii de pe Instagram nu țin cont că apa este otrăvită. Dar ce nu fac ei pentru niște like-uri, transmite Știri.md cu referire la tabu.ro

Lacul Monte Neme este conectat la o mină abandonată de Tungsten și a fost folosit ca zonă de spălare a minereului, în Al Doilea Război Mondial. 

Culoarea este una fascinantă, un albastru-turcoaz viu, şi își schimbă nuanțele în funcție de reflexiile soarelui. Singura sa problemă constă în faptul că este cât se poate de periculos. Culoarea nu e naturală, ci este rezultatul unei reacții chimice.

Apa liniştită şi azurie a lacului denumit „Cernobîlul Galician” sunt un adevărat magnet pentru utilizatorii de Instagram, în misiunea lor de a obţine selfie-ul perfect.

Vezi imaginea pe TwitterVezi imaginea pe Twitter

Cei care au înotat în lac s-au îmbolnăvit şi au prezentat eczeme pe piele, precum şi alte probleme la sistemul digestiv, după ce au înotat în lac pentru a surprinde fotografii de invidiat.

Un influencer cunoscut sub numele de Uxia a declarat pentru postul spaniol de televiziune Publico că după ce a înotat în lac s-a ales cu o iritaţie pe piele timp de două săptămâni și i-a fost puțin rău la stomac. 

Dar a meritat suferința, deoarece fotografiile au ieșit superbe! Un alt utilizator a explicat că a înotat deoarece apa arătat fabulos și nu era niciun semn de avertizare cum că înotul e interzis.

Medicii le recomandă amatorilor să se spele imediat după ce s-au scăldat în apele lacului Monte Neme. 

Expunerea scurtă va cauza cel mai probabil iritaţia ochilor şi a pielii, dar o expunere îndelungată în apa contamintă a lacului poate rezulta în afectarea gravă a sistemului digestiv, spune Manuel Ferreiro, medic la Spitalul Universitar A Coruna.

Mina a fost abandonată în anii 1980, dar a fost folosită anterior pentru extragerea de Wolfram, component folosit în producţia de oţel şi becuri, scrie The Independent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării