main logo
446

Indonezia lansează o nouă unitate militară pentru a combate terorismul

Armata indoneziană a lansat marţi o nouă unitate de elită pentru misiuni speciale militare, în special pentru combaterea terorismului, informează agenţia de presă Xinhua.

Indonezia lansează o nouă unitate militară pentru a combate terorismul

Ceremonia de lansare a acestei unităţi de elită denumită Comandamentul Operaţional Special, sau Koopssus, s-a desfăşurat la o bază a armatei indoneziene din Cilangkap, în partea de est a Jakartei, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

'Fiecare membru al personalului Koopssus este hotărât, selecţionat din unităţile speciale aparţinând fiecăreia din cele trei forţe ale armatei', a declarat comandantul forţelor aeriene indoneziene, mareşalul Hadi Tjahjanto, în cursul ceremoniei.

Fostul şef al corpului de informaţii strategice militare indoneziene, generalul de brigadă Rochadi, a fost numit la conducerea nou înfiinţatei unităţi de elită.

Crearea Koopssus intervine ca urmare a revizuirii legii antiteroriste promulgate de către parlamentul indonezian în luna mai anul trecut în sprijinul armatei în vederea misiunilor antiteroriste.

Baza legală a unităţii de elită Koopssus a fost pusă printr-un decret oficial semnat de preşedintele Joko Widodo la începutul lunii.

În misiunile sale antiteroriste, Koopssus se va coordona cu poliţia pentru a aborda problemele legate de terorism pe teritoriul Indoneziei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării