main logo
901

India: Patru oameni au murit în tren din cauza căldurii

Patru oameni au murit din cauza căldurii în timp ce călătoreau cu trenul, în nordul Indiei, țară care se confruntă cu un val de caniculă, temperaturile ajungând la valori de 45 şi 50 grade Celsius.

India: Patru oameni au murit în tren din cauza căldurii

Cei patru pasageri s-au îmbarcat luni după-amiază la Agra şi se îndreptau spre Coimbatore, în sudul Indiei. Ei călătoreau în vagoane fără aer condiţionat, la cea mai ieftină clasă de transport, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

“Atunci când trenul se apropia de Jhansi (la 200 de kilometri sud faţă de Agra, n.r.), am primit un apel din partea echipei de bord, potrivit căreia unul dintre pasageri îşi pierduse cunoştinţa”, a declarat pentru AFP Ajit Kumar Singh, purtător de cuvânt al companiei naţionale feroviare din India.

“Am trimis imediat o echipă medicală în staţie, dar medicii au descoperit că trei dintre pasageri erau deja morţi”, a adăugat el. O a patra victimă a murit la spital.

“Căldura pare să fi fost un factor”, a precizat Ajit Kumar Singh. În miezul zilei, termometrul urcase până în jurul valorii de 47 de grade Celsius în acea regiune, scrie Agerpres.

Un pasager a declarat pentru presa locală că valorile extreme de temperatură au transformat vagonul într-un “cuptor”.

“La puţin timp după ce am plecat din Agra, căldura a devenit insuportabilă şi oamenii au început să se plângă din cauza unor probleme de respiraţie şi au spus că se simţeau rău. Înainte să fi putut să obţinem ajutor medical, ei s-au prăbuşit la pământ”, a dezvăluit martorul.

Toţi cei patru pasageri decedaţi aveau vârste cuprinse între 70 şi 80 de ani.

India se confruntă cu un val de caniculă. Mercurul a urcat în termometre până la niveluri considerate insuportabile, aşa cum s-a întâmplat recent într-un oraş din Rajasthan, unde a fost înregistrată valoarea de 50,8 grade Celsius.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării